Kuluneen viikon ehdoton kohokohta Aplan mielestä oli arvatenkin vierailu Mintun luona tiistaina ja keskiviikkona. Kyseessä on siskoni tällä haavaa 9-viikkoinen lapinporokoiran pentu, joka on aika suloinen pakkaus kuten pennut yleensäkin. Ensitapaamisen perusteella Aplasta ja Mintusta tulee vielä hyvät kaverit. Leikki maistui molemmille; melkein ainahan koirat olivat toistensa kimpussa kun pentu vain oli hereillä! Apla osasi leikkiä oikein nätisti pikkuisen kanssa ja oli hyvin kärsivällinen vaikka toinen ehtimiseen roikkui naskalihampaillaan Aplan kauluskarvoissa kiinni… Aplan juoksuhepuleihin Minttu ei sentään vielä osannut mennä mukaan mutta eiköhän sekin aika vielä tule, että kaverukset kirmaavat kahdestaan pitkin maita ja mantuja. Todella kiva vierailu kaikkien osapuolten mielestä. Joulun jälkeen näemme seuraavan kerran; silloin Minttu on varmasti jo vähän isompi tyttö. Alla vielä näytteitä kaverusten painista:

 1121035.jpg

1121032.jpg

 Lisää kuvia löytyy Aplan kotisivuilta.

Aika ja säätilat eivät oikein sallineet kunnon treenailua männäviikolla. Itsenäisyyspäivänä kävimme issikkalenkillä täällä Tampereella. Ilma oli märkä ja lumeton mutta ihan kunnon parituntinen tuli metsäpoluilla vietettyä. Tänään sunnuntaina kävimme sentään hakutreeneissä. Siirryimme nyt harjoituksissa seuraavaan vaiheeseen vaikka painopiste toki säilyi ilmavainun harjaannuttamisessa. Tällä kertaa aloitimme niin kuin ennenkin eli koira hihnassa käveltiin kohti maalimiestä, mutta kun Apla sai vainun niin lähdimmekin takaisin keskilinjalle, mistä sitten lähetin koiran maalimiehen luo. Oikein hyvin neljä tällaista harjoitusta menikin. Ekalla kerralla Apla teki tosin kaarroksen ennen kuin säntäsi piilolle, taisi olla taas liikaa intoa matkassa. Muilla kerroilla Apla meni melkeinpä viivasuoraan piiloille niin kuin pitikin. Hieno homma! Apla tosissaan tykkää tästä lajista. Maastossa on helppo huomata, milloin ihminen on paikallistettu: koira pistää korvat luimuun, häntä alkaa vispata ja vetäminen piilollepäin on hurja! Intoa siis ei tältä koiralta puutu.

Takaisin tullessa kävin ottamassa vielä pienen tokotreenin. Ekana paikallaolo 3min, hyvin meni puolitutussa ja rauhallisessa ympäristössä. Sitten seuraamisia (välillä tuntuu, että A tulee mukana ”hillitysti pomppien”, pitäisi olla ulkopuolinen katsoja kertomassa…). Hypyssä Apla ekalla kerralla suuntasi sivulla odottaneen lelun luo, sen jälkeen malttoi taas keskittyä… Noudot tällä kertaa hyvät. Sanoin Aplalle tosin ennen suoritusta, että nyt ollaan sitten hiljaa, ja eihän tuolta kuulunut äännähdystäkään. Ehkä siis kannattaa tällainen muistutus antaa koiralle ennen suoritusta ainakin tässä vaiheessa... Kaukokäskyt meni hyvin, mitä nyt maahanmenon haluaisin olevan nopeampi vaikka ihan ok sekin kait on. Luoksetulon pysäytyksiä otettiin muutama vähän vaihtelevasti. Välillä Apla ennakoi ja hidasteli, silloin otettiin ihan läpijuoksu. Välimatkan kasvaessa pysäytys pitenee, ei hyvä… Töitä on tässä vielä tehtävä. Lopuksi vielä paikallamakuu reilut 2min vähän eri paikassa, taas meni hienosti.