Tällä viikolla sää muuttui vihdoin, taas ainakin hetkeksi, talvisen näköiseksi. Lenkkeily tuntuu paljon mukavammalta valkeassa maisemassa ja ilman jatkuvaa kuraa. Aplakin selvästi nauttii lumesta.

1243110.jpg

1243125.jpg

1243138.jpg

1243152.jpg

Viikolla treenailu jäi aika vähiin muiden kiireiden takia. Jonain iltana käytiin vähän tokoilemassa, joskin suhteellisen liukkaaksi hioutuneella kentän laidalla. Otin silti ruutu-harjoituksia kun pystyin hyödyntämään paikan lumisuutta samalla. Aiheena siis ruudun läpi juokseminen takana hangessa odottavaa lelua etsimään. Ideana se, että koira yleensä juoksisi ruudun läpi ja vain toisinaan pysäyttäisin sen ruutuun. Tämä tuntuikin toimivan paremmin kuin suoraan ruutuun pysähtymään ohjaaminen, missä Apla tahtoo kääntyä minuun päin liian aikaisin. Kokeillaan nyt tällä taktiikalla vähän aikaa, miten homma lähtee sujumaan. Liikkeen loppuosa-harjoitus sujui moitteettomasti eli Apla malttoi odottaa seuraamis-käskyä liikkumatta. Kaukokäskyjä seiso-komennon kera en oikein vieläkään ole uskaltautunut ottamaan ulkosalla vaikka syytä vähitellen ehkä olisi…

Perjantaina kävimme taas parituntisen treenaamassa agilitya opettajamme Tainan ja koiriensa kanssa. Monenmoista ehdimme harjoitella mutta ongelmapaikkoja silti riittää. Erityisesti harjoitus, jossa oli kolme hyppyä aseteltuna melkein kolmiomaiseen muodostelmaan tuotti ohjaajalle hankaluuksia kun koira piti ohjata milloin mistäkin suunnasta hyppyjen yli. Koordinaatiokyky ei vain tahdo riittää… Keinu ei onneksi enää tällä kertaa tuntunut Aplasta ihan niin pelottavalta kuin viimeksi, montaa toistoa se ei peräkkäin kuitenkaan sillä vielä tuntunut kestävän. Ihan kiva treeni taas. Ohjaaminen on välillä aika sähellystä mutta kehittyminen päämääränä jatkamme harrastusta ilman mitään paineita vaikka koskaan kisakuntoon pääsemisestä.

Harrastusviikonloppu jatkui hakutreeneillä lauantaina. Meillä menikin tosi hyvin! Tehtiin siis ensimmäistä kertaa niin, että kävimme Aplan kanssa hakemassa hajun kahdesta maalimiehestä peräkkäin ja vasta sen jälkeen lähetin koiran piiloille. Emäntä sähläsi harjoitusta sillä, että paluumatkalla parikin kertaa kadotti keskilinjan näkyvistään ja koiran kanssa tuli käveltyä aika kierros ennen paluuta lähetyspaikalle. Tämä ei Aplaa haitannut laisinkaan (vaikka aikaisemmissa treeneissä se on pyrkinyt lähtemään piilolle paluureittiämme pitkin) vaan se lähti joka kerta innokkaasti ja suoraan maalimiehille. Hienot suoritukset! Aplalla tuntuu selvästi olevan luontaisia hakukoiran ominaisuuksia, niin hyvin se eilenkin toimi metsässä. Oman lisämausteensa harjoitukseen antoi pauke, joka kuului läheiseltä ampumaradalta. Apla ei onneksi työskennellessään tuntunut kiinnittävän pamauksiin mitään huomiota vaikka yleensä se kovempia paukahduksia vähän aristeleekin. Hieno homma tämäkin.

Nyt sunnuntai-iltana oli ohjelmassa agitreenit. Radanpätkät oli aika vaativia mutta muutaman kerran jankkauksella niistä selvittiin. Alku oli hankalaa kun hyppyesteen taakse oli sijoitettu putki menemään poikittain: Aplahan tahtoi hypyn jälkeen jatkaa suoraan ja loikata myös putken päälle/yli… Ihan hassu tapaus. Kotiläksyksi saimme harjoitella kierrä-komentoa, minkä osaaminen helpottaisikin huomattavasti koiran ohjaamista radalla. Plussana treeneistä se, että harvemmin mennyt esteet eli pussi, pituus ja muuri menivät osana rataa moitteettomasti, samoin rengas. Ohjaamista täytyisi vain ihan omatoimisesti koettaa harjoitella, vaikka tuota kierrä-käskyä, eteenlähetystä ja mitä nyt vain voi kehitellä.

Muuten, täytyy vielä kehaista, että Apla saavutti kolmannen tilan Tampereen seudun koirakerhon vuoden tokotulokas 2007 –kilpailussa! Voitto ja kakkostila jäivät kahden pisteen päähän eli hyvä saavutus meille kaiken kaikkiaan. Jotain palkintoakin on kuulemma maaliskuussa luvassa!