Pääsimme tiistaina kokeilemaan agilityä mölli-luokan radalla harjoituskisoissa Ylöjärvellä. Aika ex tempore tuonne tuli lähdettyä kun agiryhmäläinen viestitti päivällä, että lähtisimmekö kaveriksi kokeilemaan kisaamista. Ja sehän sopi! Eipä ainakaan ehtinyt liikoja jännittää. Ilmoitin Aplan samalla kertaa kahteen starttiin (sama rata) kun nyt kerran tilaisuus oli. Aika kauan saatiin paikan päällä odotella ennen kuin päästiin tositoimiin. Rata oli melkoisen helppo (yllättäen), mitään vaikeita askelkuvioita ei välttämättä tarvittu ohjaukseen. Apla puhkui (tai siis haukkui…) intoa lähtöpaikalla, sillä on selvästi hyvin aktiivinen kausi menossa ja menohaluja riittää. Eka rata meni muuten hyvin mutta jostain syystä Apla juoksi ensin puomin ohitse, siitä siis 5 virhepistettä (mitään palkkaa en radalla käyttänyt eli siinä mielessä oltiin kuin oikeissa kisoissa). Aika meillä oli sitten 41,81 kun radan ihanne oli 50s. Muutama koirakko väliä ja sitten mentiin sama rata uudelleen. Tällä kertaa puhdas rata ja vauhtiakin riitti: tulos -15,44. Tämä suoritus riitti lopulta 2. sijaan medi-mölliluokassa, voittajalle hävittiin vain puoli sekuntia. Loistava saavutus siis! Ei oltu koskaan ennen menty noin pitkää rataa (19 estettä) ja esim. pussi viimeksi joskus keväällä. Rata oli tietysti helppo mutta erityisen tyytyväinen olen Aplan vauhtiin, se kun ei aina ole niin lentävä ohjattava… Todella hyvä kokemus tuo tiistai-ilta. Melkein tekisi mieli jo kokeilla virallisia kisoja mutta se keinu pitäisi ensin opetella kunnolla… Ei tullut siis yhtään hukkareissu Ylöjärven perukoille; lisäksi kaverimme Ressu Minnan ohjaamana voitti maxi-möllit, joten hyvä me! :)

Muista harrastuksista ei ole ihan yhtä loisteliasta kerrottavaa. Haku on edelleen tauolla meidän osalta kun ei autottomana ollut pääsyä viime viikon treeneihin. :( Ilmaisua on vähän taas treenattu ja esineruutuakin kertaalleen. Tiistaina (kun ei ollut vielä tietoa illan agikisasta) kävimme PK-kentällä vähän treenailemassa kun sinne nyt ei ole kuin se 20 minuutin kävelymatka meiltä. Pitäisi käydä useamminkin, siellä kun on hyvä ruohokenttä eli vähän normaalista poikkeava alusta. Paikallaolo ja seuraaminen meni hyvin, kaukotkin ok. Ruutu sen sijaan ei. Uusi alusta teki nähtävästi tepposet eikä Apla oikein hahmottanut ruutua… Eipä ruutumerkitkään kovin hyvin erottunet ruohon seasta, pitäisi ostaa korkeat tötteröt noiden ihan matalien sijaan. Ja tietysti sitä nauhaa ruudun rajaamiseen… Kokeilimme myös huvikseen A-estettä ja hyvinhän se agi-pohjilla meni. PK-puolella A on kyllä jyrkempi mutta ei tuottanut Aplalle vaikeuksia, mitä nyt vain hyppäsi alas aika korkealta.

Pian Aplalle koittaakin jälleen kunnon treenitauko. Emäntä kouluttaa itseään Helsingissä 18.-29. tätä kuuta ja koira on sen ajan hoidossa siskon luona Korialla. Eiköhän se hyvin mene kun on Minttu siellä kaverina!


1822528.jpg

Minun palveluskoirani. :)

1822530.jpg


1822535.jpg


1822541.jpg

Veikeä ilme, eikö?