Eipä paljoa kertoilemista viime aikojen touhuista… Arkea ilman suuria koiraharrastusmerkintöjä, mitä vähän tokoilua aina joskus. Pääpaino on ollut lenkkeilyllä. Oma ja koirien kunto pääsee nyt vähän parantumaan heikommin menneen talven jälkeen. Apla ja Rún revittelevät välillä kahdestaan oikein kunnolla, niitä on ilo katsoa.

Tänään olin Rúnin kanssa Tamskin agilityn alkeiskurssikarsintatapahtumassa. Käytiin siellä ihan huvikseen kun tuskinpa meille sellaista kurssiajankohtaa tarjottaisiin, milloin pääsisin oikeasti mukaan… Koirakoita oli paikalla monta kymmentä ja vain osalle oli paikka alkeiskurssilla tarjolla. Karsinta käsitti useita tehtäviä, jotka sitten arvosteltiin ja kokonaissuorituksen perusteella valikoitiin parhaat. Ehdimme Rúnin kanssa osallistua kahteen osuuteen ennen kuin piti lähteä kotiin… Ensiksi koira piti nostaa pöydälle, jossa sitä vähän tutkittiin. Sitten maassa hetkeksi hihnasta irti. Helppo homma periaatteessa. Pöydällä Rún keskittyi tosin edellisiltä tippuneiden namien nuuskutteluun mutta huomasi sitten tervehtiä ”tuomariakin”. :) Ja eipä tuo karannut omille teilleen irti päästessään. Toisessa osiossa mentiin hihnassa kontaktikävely koirakkokujan läpi. Ensin pelkästään suullisesti kehuen, paluumatkalla sai käyttää nameja tai leluakin. Tämä sujui meiltä mallikkaasti. Kolmas osio, mihin siis emme enää ehtineet osallistua, oli luoksetulo ja neljäs näytti olleen A-esteen kiipeäminen.

Ihan mielenkiintoinen kokemus tuo karsinta. Kovin vain hidastempoinen kun kahdessa tunnissa tosiaan ehdimme tehdä kaksi tehtävää… Rúnin käytökseen olin kyllä tosi tyytyväinen. Kyllähän se oli vilkas ja touhotti vähän joka suuntaan jos oli ”vapaalla” mutta keskittyi hienosti kun vähän tokoiltiin siinä häiriössä. Itse asiassa Runski olisi koko ajan halunnut tokoilla, kamala tekemisen into päällä. :) Tuosta tulee kyllä niin bortsu mieleen luonteensa puolesta, siis aktiivisuuden suhteen! Kun karsinta jäi meiltä kesken niin eipä ole alkeiskurssille (ainakaan Tamskin riveissä) asiaa seuraavaan vuoteen. No, jos joskus pääsen käymään treenailemassa Aplan kanssa (tjaa, eipä ole siitä jonottamastani ryhmäpaikasta tullut mitään tietoa) niin otan sitten Rúninkin kanssa jotain ”alkeellista” agia.

Tässä muutama nettiin ilmaantunut kuva meistä tältä päivältä (kuvat: Marjo Laurila).