Lyhyesti päivitystä viime aikojen tekemisistä, tai niiden vähyydestä… Ollaan taas enimmäkseen keskitytty lenkkeilyyn, ja ovat koirat leikkimääristä päätellen olleet ihan tyytyväisiä siihenkin. Tokoiltu on aika laiskasti. Pitäisi ainakin tuo Apla ilmoittaa johonkin kokeeseen, niin olisi pakko löytää aikaa treeneille. Tunnaria olen vähän harjoituttanut, yrittänyt saada turhaa palikoiden maistelua pois. No, lopputuloksena koko liikkeen sekoaminen… Eikun alusta sitä treenaamaan. Huoh. Rúnin kanssa on vähät treenit menneet ihan kivasti, pitäisi alkaa vaikeuttamaan harjoituksia. Elsa-tyttö on ollut innokkaasti sisätreeneissämme mukana. Saa vain olla tarkkana, ettei tyttö mene sekoittelemaan tunnarikapuloita tai popsimaan Runskille jätettyä takapalkkaa… Frolicia olen tytön suusta jo poistanut muutaman kerran!

Lokakuun alkupuolella piipahdettiin itä-Suomessa ja siinä matkalla Kerimäellä issikkapentujen tapaamisessa. Koirat saivat myös tutustua lampaisiin ja kokeilla, löytyisikö paimennusviettiä. Oli kyllä mielenkiintoista seurattavaa. Apla ei odotetusti paljon paimennuksesta perustanut; ei oikein uskaltanut tulla tutkimaan lampaita läheltä ja tyytyi syömään lantaa ja kierimään kasoissa… Rún oli aluksi hieman välinpitämätön lampaiden suhteen mutta meni sitten tutustumaan. Kun laumaa saatiin liikkeelle syttyi Runskilla lamppu ja jotain paimennuksen tapaista oli havaittavissa (haukkua ja lauman kiertelyä). Mukava nähdä, että jotain vaistoja oli vielä tallella!

Aplalla on vähän karva lähdössä...

Rún ja Arttu vetoleikissä.


Haku-rintamalla ollaan käyty tottistelemassa vähän ja reeneissäkin. Toissa sunnuntaina meillä oli teemana hallinta maalimiehellä. Otettiin mm:t aikas lähelle, menin itse paikalle ilmaisun aikana, pyysin Aplan sivulle, maalimiehen ylös ja vasta sitten annoin luvan palkata yksitellen makkaranpaloja syötellen. Oli kyllä hyvä treeni! Alussa Apla ei meinannut pysyä sivulla ja oli aika hektinen mutta loppua kohti meni jo paljon paremmin. Hyvä! Täytyy jatkaa tällä linjalla niin ehkä saisi sitä turhaa häseltämistä pois.

Eilen jatkettiin treenejä aika lailla samalla konseptilla. Nyt kuitenkin mm:t 50 metrissä ja osa umpipiiloissa. Ihan putkeen ei mennyt edes pistotus kun kakkosta Apla ei meinannut bongata ollenkaan vaikka piti olla helppo kuin mikä: polku vei toiseen etukulmaan… Kumma juttu. Hämäsikö sitten se umpipiilo, tiedä häntä. Muut löytyivät jo paremmin. Käytös maalimiehellä oli taas alussa aika hektistä, parani kuitenkin taas loppua kohden. Paljon pitäisi silti treenata, että käytös olisi koekelpoista tässäkin asiassa. Yksi löytö otettiin myös ilman palkkaa. Meni ihan hyvin, hieman vain Apla ihmetteli kun lähdettiinkin pois ilman nakinsyöntiä mutta ei muuten vire kärsinyt yhtään. No, eipä tuo palkkaamattomuus tokokokeissakaan ole ollut meille ongelma, vaikka niissä ympyröissä sitä ei oikein koskaan ole treenattukaan.

Eilen olikin pitkät treenit, meni melkein kolme ja puoli tuntia. Onneksi ei juuri sadellut, vasta ihan lopussa alkoi tihuuttaa. Vähän kyllä mietityttää tämän harrastuksen jatko. Apla ei kuitenkaan ole mikään varsinainen PK-koira (koko ja hermorakenne), joten koekuntoon pääsy on kovan työn takana. Riittääkö sitten itsellä motivaatio ja aika? Varsinkin jos ja kun issikoilta menee PK-oikeudet tänä vuonna (meistäkään ei ole niiden pelastajaksi). Sitten kestäisi vähintään kaksi vuotta saada oikeudet takaisin, eli tuona aikana ei meillä olisi kokeisiin asiaa (vaikka sille tasolle pääsisimmekin). Toisaalta harrastukseen on jo uhrannut paljon, ja Apla tykkää hurjasti hakuilusta… Ei raaskisi heittää hukkaan jo tehtyä ja viedä Aplalta kivaa harrastusta. Toisaalta taas haulta säästyneellä ajalla voisi tehdä jotain tavoitteellista Runskin kanssa, se raukka kun on ollut aika paitsiossa kun olen treenaillut Appelin kanssa… Pitää nyt mietiskellä näitä kuvioita.