Talvi on ehtinyt tulla Tampereellekin sillä välin kun on ollut hiljaista blogin päivityksessä... Koirat ja ihmiset tykkäävät lumesta ja pakksesta ainakin täällä! Päivät menevät kuin siivillä, ei paljon ehdi laakereillaan levätä, ja silti on vaikea löytää aikaa koirien kanssa harrastamiseen. Kummallista! Hakuilun päätin sitten lopettaa ainakin toistaiseksi Aplan kanssa. Surku kyllä mutta se veisi niin paljon aikaa muulta, eikä takeita olisi kokeisiin pääsystä ainakaan lähitulevaisuudessa, että parempi keskittyä muihin juttuihin. Joskus kyllä vielä hankin "oikean" PK-koiran, jonka kanssa treenailen hakua enemmän tosissaan, mutta tämä projekti voi olla 5 tai kymmenen vuoden päässä...

Itsenäisyyspäivänä pääsin jopa käymään koirahallilla (Elsan kanssa kun sinne ei pakkaskeleillä oikein voi mennä, ja lapsenvahdin saatavilla ollessa halli on yleensä varattuna). Vähän kävi tunti lyhyeksi kun molempien kanssa yritin sekä tokoilla että mennä agilityä... Kivaa oli silti. Rúnin kanssa tahkosin ennen kaikkea tokohyppyä; vielä on sen kanssa tekemistä. Kultaakohan aika muistot vai miten tuntuu, että Aplan kanssa monet tokojutut opittiin aikoinaan helpommalla... No, sinänsä kiva, että on erilaiset koirat ja haastetta riittää.

Tokoiltu on kotirintamalla aina joskus (tyyliin kerran viikkoon vähän pitempi sessio). Enemmänkin voisi... Rúninkin kanssa on kyllä mukava tehdä hommia, sillä on niin kovasti intoa ja osaamistakin jo vähän, esim. luoksetuloon olen aika tyytyväinen jo (tulee ihanan tiiviisti eteen istumaan). Arvoitus kuitenkin on, mitä tyttö sanoo häiriössä tekemisestä. No, ensi vuonna mennään jopa tokokurssille, siellä toivottavasti näkisi vähän, missä mennään. Kyseessä on "jatkokurssi". Voi olla, että Runski on jopa vähän liian osaava (ja vanha muihin verrattuna!) sille mutta kun kerrankin on kurssi meille sopivaan aikaan niin mennään sitten.

Tänään oli sitten Apla teho-opissa tokon suhteen. Oltiin koko päivä Riitta Jantunen-Korrin (kennel Tending) koulutuksessa VOI-ryhmässä. Oli kyllä hurjan kiva ja opettavainen päivä! Ekaa kertaa mekin oltiin tuollaisessa koulutuksessa, ja teki kyllä hyvää. Saatiin paljon vinkkejä ja ratkaisuvaihtoehtoja ongelmakohtiin. Uusia ajatuksia ja sellaistakin, mitä ei vain ollut tullut itse keksineeksi. Esimerkki viimeksimainitusta voisi olla pomppimisen karsiminen seuraamisessa: kannattaa kokeilla, että palkka ei tule minulta ollenkaan vaan namikippo/lelu odottaa jossain lähistöllä/kentän laidalla. Uskoisin, että tämä voisi tehota Aplaan. Kovin kouluttaja muuten kehui Aplan seuraamistapaa ja kokonaisuutena luonnehti Aplaa tunnolliseksi - no sitä se juuri on, ainakin tokossa! Päivän päätteeksi otettiin paikallaolot, ensin istuen 1 min ja sitten makuulla n. 2 min. Molemmilla kerroilla otin riskin ja menin kokonaan pois hallista. Tätä ei oltu koskaan treenattu, saati kokeiltu muiden koirien läsnäollessa mutta hienosti  Apla pysyi ilman mitään ongelmia. Osaan kyllä iloita näistä onnistumisista! Kouluttajakin sanoi, että meillä ei  varmaan koskaan ole mitään ongelmaa paikkamakuussa ollut. Joopa-joo. :) Vielä kun sen tunnarin saisi kuntoon niin  voisi miettiä kisoja tulevalle talvelle.

Rún pakkaspäivänä.

Ja tässä myös Runskilainen.

Ja tässä vaanitaan Aplaa...

Pihamme vartiotiimi tuoreessa kokoonpanossaan.